Śliwki pieprzone z lodem migdałowym
Pieprzone śliwki z lodem migdałowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, cukier puder, mleko pełnotłuste i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Śliwki Prażone, Śliwki Brandowane, oraz Śliwki Cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić lód migdałowy, włóż mleko do patelni z zmielonymi migdałami i cukrem i doprowadzaj do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 2-3 min, następnie wlać do foremki i ostudzić. Przecedzić przez cienkie sito, wyciskając ostatnią kroplę mleka i smak z migdałów z tyłu łyżki.
Ubić razem mleko migdałowe ze skondensowanym mlekiem, dodając kilka kropli ekstraktu migdałowego do smaku, jeśli chcesz. Ubijamy w maszynie do lodów na 15-20 minut, a następnie zamrażamy.Może być wykonane do 2 tygodni wcześniej.Umieść miskę do lodów migdałowych w zamrażarce. Ułóż śliwki na głębokiej blasze do pieczenia,pokrój bok do góry.
Zmiksować zmiażdżone ziarna pieprzu i cukier demerara i posypać śliwkami.Można to zrobić do 2 godzin wcześniej.
Skrop syrop klonowy na wierzchu. Włożyć pod podgrzane ciasto na 6-10 minut, aż śliwki będą miękkie.Teraz Zakończ to w dobrym stylu. Podczas grillowania śliwek, wyjmij łyżkę lodu migdałowego do schłodzonej miski. wróć do lodówki, aż śliwki będą gotowe. Upierzenie ułożyć na półmisku i polać syropem z tacy.
Podawać na ciepło z lodem migdałowym i płatkami migdałów.