Łyżka Suflet Chlebowy
Ten przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Łyżka Suflet Chlebowy, Łyżka Chleba, oraz Łyżka Chleba.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. obficie posmaruj 2 1/2 - do 3-quart soufflé dish (3 do 4 cali głębokości) lub inne głębokie naczynie do pieczenia.
Podgrzać mleko w 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie wrzenia, następnie dodać mąkę kukurydzianą w strumieniu, ubijanie, i gotować, ubijanie, aż bardzo gęsty i gładki, o 2 protokół.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z masłem, solą, proszkiem do pieczenia i żółtkami, następnie ostudzić do letniej.
Białka ubić ze szczyptą soli w innej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. Wymieszać jedną czwartą białek w mieszaninie mąki kukurydzianej, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Łyżka ciasto do naczynia do pieczenia i piec na złoty kolor i dmuchane, 45 do 50 protokół.