Łosoś świeży-ziołowy z ryżem jaśminowym
Świeży-ziołowy łosoś z ryżem jaśminowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 895 kalorii, 65g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $7.88 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, imbir, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Chrupiący łosoś z herbatą jaśminową ryż i Edamame Wasabi, Miodowo-Imbirowy Pieczony Łosoś Z Ryżem Jaśminowym, oraz Filety Z Łososia Ze Świeżych Ziół.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz ryż, 4 szklanki wody i 1 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta, o 15 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić, przykryty, na 10 minut.Tymczasem, w małej misce, połączyć pietruszkę, szczypiorek i koperek. Rezerwa 1/3 mieszanki ziół w hermetycznym pojemniku w lodówce do innego użytku.
Resztę mieszanki ziół połączyć ze skórką z cytryny i odstawić.
Brojler na ciepło. Filety z łososia zalać olejem i doprawić czarnym pieprzem i pozostałą solą. Broil 10 do 12 minut, aż tylko gotowane przez. Zarezerwuj 2 filety do innego użycia. Napełnij ryż widelcem i rezerwuj połowę (około 4 filiżanek) do innego użycia.
Wymieszać imbir i szalotki z pozostałym ryżem. Polej każdy filet z łososia mieszanką świeżo-ziołową i podawaj z ryżem.Wskazówka: filety z łososia nie muszą być obracane, aby gotować. Broil 10 minut dla każdego cala grubości.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.