Łosoś świeży i wędzony
Doniczkowy świeży i wędzony łosoś może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 303 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz filet z łososia, pastę harissa, łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placek rybny ze świeżym i wędzonym łososiem, Łosoś Doniczkowy Z Ogórkami Kiszonymi, oraz Pikantny Łosoś Doniczkowy Z Kaparami.
Instrukcje
Filety z łososia umieścić w jednej warstwie w naczyniu do mikrofalówki i kropki z 25g / 1oz masła, sól i pieprz. Przykryć folią spożywczą, dźgnięty kilka razy, a następnie kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 5-6 minut, aż łosoś jest tylko gotowane. (Lub umieścić na patelni, przykryć wrzącą wodą, doprawić i gotować przez 5-6 minut, a następnie dodać masło do robota kuchennego.) Pozostawić do ostygnięcia.
Łososia płatki do robota kuchennego, dodając soki z naczynia. Wędzonego łososia kroimy grubo i dodajemy do procesora sok z cytryny, chili lub pastę harissa, sól i pieprz.
Proces aż drobno posiekane, ale z odrobiną tekstury, a następnie przekształcić w 1 litr naczynia do serwowania. Pozostałą masę roztopić na małej patelni, zdjąć z ognia i pozostawić do osadzenia się osadu. Ostrożnie wlać masło na łososia, pozostawiając osad. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić do momentu, aż zestaw, około 2 godzin. (Łosoś może być zamrożony do 1 miesiąca.)
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do wędzonego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.