Łosoś świeży i wędzony

Łosoś świeży i wędzony
Doniczkowy świeży i wędzony łosoś może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 303 kalorie, 26g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz filet z łososia, pastę harissa, łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placek rybny ze świeżym i wędzonym łososiem, Łosoś Doniczkowy Z Ogórkami Kiszonymi, oraz Pikantny Łosoś Doniczkowy Z Kaparami.

Instrukcje

1
Filety z łososia umieścić w jednej warstwie w naczyniu do mikrofalówki i kropki z 25g / 1oz masła, sól i pieprz. Przykryć folią spożywczą, dźgnięty kilka razy, a następnie kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 5-6 minut, aż łosoś jest tylko gotowane. (Lub umieścić na patelni, przykryć wrzącą wodą, doprawić i gotować przez 5-6 minut, a następnie dodać masło do robota kuchennego.) Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
2
Łososia płatki do robota kuchennego, dodając soki z naczynia. Wędzonego łososia kroimy grubo i dodajemy do procesora sok z cytryny, chili lub pastę harissa, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
HarissaHarissa
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Proces aż drobno posiekane, ale z odrobiną tekstury, a następnie przekształcić w 1 litr naczynia do serwowania. Pozostałą masę roztopić na małej patelni, zdjąć z ognia i pozostawić do osadzenia się osadu. Ostrożnie wlać masło na łososia, pozostawiając osad. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić do momentu, aż zestaw, około 2 godzin. (Łosoś może być zamrożony do 1 miesiąca.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do wędzonego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn