Łosoś z sosem śmietanowym Dijon

Need a pescatariańskie danie główne? Łosoś z sosem śmietanowym Dijon może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 339 kalorii. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, wino chardonnay, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pół & pół kremu można śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pan-Crisped łosoś z lekkim czosnkowym sosem śmietanowym, Łosoś z sosem koperkowym Dijon, oraz Łosoś Z Sosem Koperkowym Dijon.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować średnie naczynie do pieczenia.
Ułóż łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Równomiernie posmarować kwaśną śmietaną. Doprawić białym pieprzem i koperkiem.
Piec w rozgrzanym piekarniku 30 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
W małym rondlu na średnim ogniu wymieszać Wino i szalotkę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, aż ciecz zostanie zmniejszona o około 2 łyżki.
W małej misce dokładnie wymieszaj pół na pół z mąką i wymieszaj z mieszaniną wina. Powrót mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i nadal gotować i mieszać, aż zgęstnieje.
Usuń mieszaninę wina i śmietany z ognia, i wymieszać w musztardzie Dijon.
Wylać równomiernie łososia do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.