Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi

Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gałki muszkatołowej, soli, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś W Sosie Szczawiowym, Ciasta z łososia w sosie szczawiowym, oraz Łosoś ze świeżym sosem szczawiowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić pierogi: gotować całe ziemniaki w lekko osolonej wodzie do miękkości na tyle, aby punkt noża łatwo przeniknął do środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Odcedzić i lekko ostudzić. Blanszujemy szczaw we wrzącej wodzie na kilka sekund i odświeżamy w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczawSzczaw
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dokładnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wilgoci. W robocie kuchennym lub blenderze czysty szczaw z oliwą z oliwek i żółtkami jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
SzczawSzczaw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Pokroić ziemniaki na mniejsze kawałki i przekazać je przez młyn żywności lub ricer (Skórki pozostaną w tyle) do miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
5
Dodać kaszę manną, mąkę, bułkę tartą, oczyszczony szczaw, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Mieszankę lekko ugniatać, aż dojdzie do siebie, aby uzyskać równomierne ciasto. Przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw na 30 minut. Lekko zmyć ręce i powierzchnię roboczą. Podzielić ciasto na kilka kawałków i zwinąć każdy kawałek w 3/4-in. Lina.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
SzczawSzczaw
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Przetnij liny na 2-in. sztuk.
7
Zwiń końce każdego kawałka, aby je stożkować i zrobić pierogi w kształcie piłki nożnej. Pierogi gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż unoszą się na wierzch i czują się jędrne, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Połącz wywar rybny, szalotki i czosnek w małym, niereaktywnym rondlu i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 2/3cup.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Włóż liście szczawiu do miski robota kuchennego, dodaj redukcję gorącego zapasu i przetwarzaj około 30 sekund. Przy włączonym silniku stopniowo dodawaj oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania. Sos można oddzielić na stojąco, więc ubij go dobrze przed podaniem. Aby zakończyć danie: przesuń palcem po filetach z łososia, aby znaleźć jakiekolwiek kości szpilki i wyciągnij je pęsetą lub ściskając je między palcem a nożem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ustaw parowiec (lub duży garnek wyposażony w stojak), doprowadzić wodę do wrzenia, umieścić w rybach, przykryć, i pary, aż ledwo zrobione w centrum, 5to 10minutes, w zależności od kształtu fileta. W międzyczasie pierogi podsmażyć w odrobinie oleju lub masła na patelni nonstick na średnim ogniu, aż zostaną podgrzane i lekko rumiane. Na każdym talerzu ułóż ciepły sos, z jednej strony ułóż kilka pierogów, a z drugiej filet z łososia. Udekoruj większą ilością zieleni, jeśli chcesz i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
ZieloniZieloni
SzczawSzczaw
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
ChochlaChochla
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Kalorie
1
670, tłuszcz
2
40, Kalorie Tłuszczowe
1
355, Tłuszcze Nasycone
2
6, białko
3
35, Tłuszcz Jednonienasycony
4
25, węglowodany
5
1140, Cholesterol
6
185, Włókno
7
Foto: John Rizzo
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
43, Tłuszcz Wielonienasycony
2
6, sód

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia87
Magazyn