Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)

Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)
Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux lentilles) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pory, masło, ziarnistą musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli, oraz Miód musztarda Grillowany łosoś z soczewicą Puy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1
Przynieś soczewicę, wodę i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie po prostu miękka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do gotowania, a następnie spuścić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Podczas gdy soczewica gotować, posiekać pory, a następnie umyć. Gotować pory na maśle w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Do porów dodać soczewicę z płynem do gotowania wraz z 3 łyżkami masła musztardowo-ziołowego i gotować, mieszając, aż soczewica się podgrzeje i roztopi masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
6
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
1
Łososia osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Rozgrzać masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć łososia, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Łososia podawać z pozostałym masłem musztardowo-ziołowym, na soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1
* Masło musztardowo-ziołowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed użyciem (1 godzina).* Soczewicę można gotować (ale nie osuszać) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn