Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)
Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux lentilles) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pory, masło, ziarnistą musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli, oraz Miód musztarda Grillowany łosoś z soczewicą Puy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Przynieś soczewicę, wodę i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie po prostu miękka, 20 do 25 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do gotowania, a następnie spuścić soczewicę.
Podczas gdy soczewica gotować, posiekać pory, a następnie umyć. Gotować pory na maśle w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 6 do 8 protokół.
Do porów dodać soczewicę z płynem do gotowania wraz z 3 łyżkami masła musztardowo-ziołowego i gotować, mieszając, aż soczewica się podgrzeje i roztopi masło.
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
Łososia osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Rozgrzać masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć łososia, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Łososia podawać z pozostałym masłem musztardowo-ziołowym, na soczewicy.
* Masło musztardowo-ziołowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed użyciem (1 godzina).* Soczewicę można gotować (ale nie osuszać) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć (raz ostudzić).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.