Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)

Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)
Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux lentilles) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pory, masło, ziarnistą musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli, oraz Miód musztarda Grillowany łosoś z soczewicą Puy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Przynieś soczewicę, wodę i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie po prostu miękka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do gotowania, a następnie spuścić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Podczas gdy soczewica gotować, posiekać pory, a następnie umyć. Gotować pory na maśle w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Do porów dodać soczewicę z płynem do gotowania wraz z 3 łyżkami masła musztardowo-ziołowego i gotować, mieszając, aż soczewica się podgrzeje i roztopi masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
5
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
6
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
1
Łososia osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Rozgrzać masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć łososia, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Łososia podawać z pozostałym masłem musztardowo-ziołowym, na soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1
* Masło musztardowo-ziołowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed użyciem (1 godzina).* Soczewicę można gotować (ale nie osuszać) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn