Łosoś z olejem bazyliowym
Łosoś z olejem bazyliowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $4.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście bazylii, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś Bazyliowy, Basil Caesar Salmon, oraz Łosoś w / cytryna i bazylia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Napełnij miskę do połowy lodowatą wodą. Ustawić brojlery na wysokości.
Łososia ułożyć na wyłożonej folią patelni brojlerów i doprawić 1/4 łyżeczki soli. Gotować, bez obracania, aż łosoś będzie tego samego koloru w całym i płatków łatwo, 7 do 10 minut, w zależności od grubości; odstawić. W międzyczasie dodaj bazylię do garnka i gotuj przez 5 sekund. Używając łyżki z rowkiem, przenieś bazylię do lodowatej wody.
Odcedzić i ścisnąć, aby usunąć nadmiar wody.
Umieścić na ręczniku papierowym i osuszyć.
Bazylia, olej, pieprz i pozostałą sól umieścić w blenderze i puree, aż będzie gładka.
Łososia przełożyć na pojedyncze talerze i skropić olejem bazyliowym. (Pozostały olej można przykryć i schłodzić do 2 tygodni.) Wskazówka: ten aromatyczny olej można również skropić kukurydzą na kolbie, grillowanym lub pieczonym kurczakiem, świeżą mozzarellą lub fetą, gotowanymi młodymi ziemniakami, pieczonymi warzywami, jajkami sadzonymi, chlebem wiejskim i zupą warzywną lub białą fasolą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.