Łosoś z czosnkiem i imbirem

Łosoś z czosnkiem i imbirem
Łosoś z czosnkiem i imbirem może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 287 kalorii, 34 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 4,5 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup estragon, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku, co jest niesamowitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łosoś imbirowo-czosnkowy, Łosoś imbirowo-czosnkowo-chili i Łosoś czosnkowo-imbirowy.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym połącz pietruszkę, imbir i czosnek; przykryć i rozdrobnić do momentu rozdrobnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Prosciutto Pokrojona W średniej Grubości Plasterki (do Zawinięcia Burgerów)Szynka Prosciutto Pokrojona W średniej Grubości Plasterki (do Zawinięcia Burgerów)
1 1/2 Szklanki Posiekanego Sera Cheddar Lub Monterey Jack1 1/2 Szklanki Posiekanego Sera Cheddar Lub Monterey Jack
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Stołowa Substytutu Jajka, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Beztłuszczowego Serka śmietankowego, Zmiękczonego I Pokrojonego Na KawałkiOpakowanie Beztłuszczowego Serka śmietankowego, Zmiękczonego I Pokrojonego Na Kawałki
2
Dodać sok z cytryny, sok z limonki, sól, estragon i pieprz; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Podczas przetwarzania stopniowo, równym strumieniem, stopniowo dodawaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 (7-calowe) Płaskie Pieczywo Pita3 (7-calowe) Płaskie Pieczywo Pita
Do Dużej Czerwonej Cebuli, Pokrojonej W KostkęDo Dużej Czerwonej Cebuli, Pokrojonej W Kostkę
EstragonEstragon
Plasterki świeżych Pomidorów Do Posypania Każdego BurgeraPlasterki świeżych Pomidorów Do Posypania Każdego Burgera
Morele (suszone), PosiekaneMorele (suszone), Posiekane
Dynia, KonserwowaDynia, Konserwowa
3
Rozsmaruj mieszaninę na filetach z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 Do 2 łyżek Posiekanych Pimientos1 Do 2 łyżek Posiekanych Pimientos
4
Umieścić w płytkim 2-qt. naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, umieszczając najgrubszą część ryby w kierunku zewnętrznych krawędzi. Przykryj i schłódź przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
5
Przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej na maksymalnej mocy przez 3–5 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
6
Przed podaniem odstawić pod przykryciem na 2 minuty.

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na kolor biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych dań, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać dania ziołowe lub cytrusowe. Jasna czerwień o niskiej zawartości tanin, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
Perrier-Jouet Grand Brut
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn