Łosoś z czerwonym winem-sos balsamiczny
Łosoś z czerwonym winem-sos balsamiczny to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, szalotka, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mahimahi z sosem Balsamiczno-winnym, Pieczone Truskawki Z Sosem Winnym I Octem Balsamicznym, oraz Filet Z Pieprzu Mignon Z Sosem Balsamicznym Z Czerwonego Wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać szalotka i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj gałązkę tymianku, czarny pieprz, czerwone Wino i ocet balsamiczny i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżki stołowe, o 12 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić śmietanę, następnie ubić masło, 1 łyżka stołowa na raz. SOS doprawiamy solą i pieprzem. Przecedzić do miski i ogrzać.
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić filety z łososia solą i pieprzem i dodać je do patelni, obrane bokiem do góry. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż filety są rumiane, o 4 protokół. Przekręć łososia i gotuj na umiarkowanym ogniu, aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta przez cały czas, o 3 minuty dłużej.
Łososia przełożyć na talerze, posmarować rybą sosem i udekorować mielonym czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.