Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem
Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem wymaga od początku do końca około 30 minut . Za 5,51 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla diety i pescatarian przepis zawiera 477 kalorii , 36 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 418 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, cytrynę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 99% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łosoś z kaparami i rozmarynem , Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem i Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posmaruj górę i dół filetów z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem i rozmarynem.
Połóż każdy kawałek sezonowanego łososia na kawałku folii wystarczająco dużym, aby można go było złożyć i uszczelnić. Na każdy kawałek łososia połóż 2 plasterki cytryny, 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki wina i 1 łyżeczkę kaparów. Łososia zawiń szczelnie w torebki foliowe.
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Umieść opakowania foliowe na gorącym grillu i piecz przez 10 minut, aby uzyskać kawałek łososia o grubości 1 cala.
Podawać w opakowaniach foliowych.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 100 dolarów za butelkę.
![Bodega Chacra Treinta i Dos Pinot Noir]()
Bodega Chacra Treinta i Dos Pinot Noir
Chacra Treinta y Dos to wino z jednej winnicy, produkowane ze starych winnic zasadzonych w 1932 roku na ziemi pokrytej gliną, piaskiem i kamykami. Najbardziej strukturalne ze wszystkich win Chacra, Chacra Treinta y Dos jest przeznaczone do starzenia. Jednak jego miękka charakterystyka i aksamitne taniny sprawiają, że nadaje się do picia w młodszym wieku. Ta czerwień równoważy nuty prażonych przypraw i mesquite z charakterem macerowanych owoców wiśni, zachowując świeżość dzięki mineralnemu wykończeniu.