Łosoś z ciepłą sałatką z ciecierzycy, pieprzu i szpinaku

Przepis łosoś z ciepłą sałatką z ciecierzycy, pieprzu i szpinaku może być wykonany w około 20 minut. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 519 kalorii, 46g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 5,39 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 120 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka g łososia, oliwy z oliwek, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissą, Ciepła sałatka z ciecierzycy, kopru włoskiego i pieprzu, oraz Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki.
Instrukcje
Podgrzej grill. Squash ćwiartki pieprz płaski i grill przez 5 minut lub aż dobrze czernieją. Pozostawić na grillu, następnie przenieść paprykę do miski, przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia lekko przed oderwaniem skórki i pokrojeniem miąższu w paski.
Dodać sos, ubijając razem skórkę z cytryny, sok, wędzoną paprykę, oliwę z oliwek i przyprawy. Połowę dressingu wymieszać z liśćmi szpinaku i podzielić na 2 miseczki.
Przyprawić łososia i grillować przez 5 minut lub aż tylko gotowane przez. W międzyczasie ciecierzycę podgrzewamy w płynie konserwowym w rondlu przez 3-4 min.
Dobrze odcedzić, następnie wymieszać z pozostałym dressingiem i paskami pieprzu. Łyżka szpinaku i top z łososiem do podania.