Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora

Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora
Łosoś z chmielem Bearnaise nad Puree z kalafiora jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz klarowane masło, olej z pestek winogron, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z łososia wędzonego z dressingiem Bearnaise, Jajka gotowane i wędzony łosoś z estragonem Bearnaise, oraz Jajka gotowane i wędzony łosoś z koperkiem Bearnaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na puree gotuj kalafior w osolonej wodzie, aż będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Dobrze odsączyć, wymieszać z gęstą śmietaną i puree blenderem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
3
Dodać masło w kostkach i dalej miksować, aby wygładzić puree. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Do sosu dusić piwo, szalotkę, 1 łyżkę chmielu (rezerwując resztę), tymianek i biały pieprz, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
5
Dodaj żółtka do podwójnego kotła zamontowanego na patelni z ledwo gotującą się wodą. (Aby uniknąć jajecznicy, poziom wody nie powinien dotykać dna podwójnej miski kotła.) Rozpocząć ubijanie żółtek z batem i dodać 1 łyżkę piwa. Beat aż żółtka są grube, około 5 minut. Pokruszyć Pozostałe chmiele do redukcji, aby zintensyfikować smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
RedukcjaRedukcja
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Usuń Cały podwójny zespół kotła (garnek i wszystkie) na żaroodporną powierzchnię, taką jak duża deska do krojenia. Podnieś podwójny kocioł z garnka i umieść czysty wilgotny ręcznik kuchenny nad garnkiem, włóż luźne końce ręcznika pod podstawę garnka i przywróć podwójną miskę kotła do swojej pozycji, aby znajdowała się na wilgotnym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Wlej część klarowanego masła do miski w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając. Gdy mieszanina zgęstnieje, na przemian część redukcji piwa z masłem, aż całe masło i redukcja są emulgowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
RedukcjaRedukcja
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodaj pieprz cayenne i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
9
W razie potrzeby dodać sól. Dostosuj grubość sosu, ubijając dodatkową ciepłą wodą. Odstawić w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do użycia. (Należy pamiętać, że ten sos nie może być wcześniej, więc staraj się go jak najbliżej czasu podawania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Filety z łososia przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy mięso w dół, zostawiając je w spokoju przez pierwsze kilka minut, aby umożliwić rozpoczęcie procesu karmelizacji i zapobiec rozerwaniu miąższu. Aby uzupełnić smak redukcji piwa, pożądane byłoby nałożenie twardego sear na łososia, co oznacza pozostawienie go do sear, aż stanie się ciemny (ale nie przypalony) złoty brąz. Odwróć rybę i przesmaruj drugą stronę w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
RedukcjaRedukcja
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Zdjąć z ognia, aby odpocząć i przykryć do przeniesienia gotować, aż się płatki.
12
Łyżka puree z kalafiora na talerzu. Na wierzch z kawałkiem łososia, sosem i gałązką trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
TrybulaTrybula
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
 Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn