Łosoś z chilli i masłem limonkowym
Łosoś z chilli i masłem limonkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 326 kalorii. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oliwy z oliwek, łososia, Gałki masła i kolendry. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Dobrze sprawdza się jako Amerykańskie danie główne. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kebaby z łososia tajskiego ze słodkim chilli i limonkowym dipem, Łosoś Smażony Na Patelni Z Ciepłym Sosem Limonkowym Chili (Chili)), oraz Kukurydza B-B-Q ' D z masłem limonkowym Chilli.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni i gotować łososia, skórkę do dołu, przez około 5-6 minut, aż skóra będzie chrupiąca i złocista. Filety z łososia obrócić ostrożnie, a następnie gotować przez kolejne 2 min.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Na patelni wrzucić masło, po rozpuszczeniu dodać dymkę, chilli i skórkę z limonki, by przez 2 minuty skwierczeć w maśle, następnie dodać sok z limonki. Łyżka chilli i masło limonkowe na łososia. Wymieszać z kolendrą i podawać z gotowanym ryżem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.