Łosoś z brązowym cukrem i musztardową glazurą
Łosoś z brązowym cukrem i musztardową glazurą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, łosoś, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 88 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś z brązowym cukrem i musztardową glazurą, Łosoś z musztardą i brązowym cukrem, oraz Łosoś z musztardą i brązowym cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na bocznym palniku roztopić brązowy cukier, miód i masło na małej patelni saute na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia i ubić musztardę, sos sojowy, oliwę z oliwek i imbir.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Łososia posmarować olejem roślinnym i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Połóż skórkę łososia na grillu. Mięso filetów z łososia posmarować mieszanką brązowego cukru. Grillować przez 6 do 8 minut do średniej doneness, obracając raz po 5 do 6 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.