Łosoś z balsamiczną marmoladą cebulową

Łosoś z balsamiczną marmoladą cebulową
Łosoś z balsamiczną marmoladą cebulową to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 367 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, sól i pieprz, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marmolada cebulowa (lub karmelizowana cebula balsamiczna), Marmolada Z Czerwonej Cebuli, oraz Marmolada Cebulowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę obrać i pokroić w 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
2
Wlać 1 łyżeczkę oleju do 2-do 3-litrowej patelni na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać cebulę i gotować, obracając raz, lekko brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj sok pomarańczowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż cebula jest bardzo miękka po przekłuciu, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
OcetOcet
CebulaCebula
4
Krótko przed cebulą wlać pozostały olej do nieprzywierającej patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj łososia. Gotować, obracając raz, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-wyglądająca w najgrubszej części (pokrojona do testu), łącznie 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
CebulaCebula
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Łososia przełożyć na talerze i podawać z mieszanką cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
CebulaCebula

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia85
Magazyn