Łosoś z balsamiczną marmoladą cebulową
Łosoś z balsamiczną marmoladą cebulową to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 367 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, sól i pieprz, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marmolada cebulowa (lub karmelizowana cebula balsamiczna), Marmolada Z Czerwonej Cebuli, oraz Marmolada Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę obrać i pokroić w 8 klinów.
Wlać 1 łyżeczkę oleju do 2-do 3-litrowej patelni na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać cebulę i gotować, obracając raz, lekko brązowy, o 5 protokół.
Dodaj sok pomarańczowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż cebula jest bardzo miękka po przekłuciu, o 45 protokół.
Krótko przed cebulą wlać pozostały olej do nieprzywierającej patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj łososia. Gotować, obracając raz, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-wyglądająca w najgrubszej części (pokrojona do testu), łącznie 7 do 9 minut.
Łososia przełożyć na talerze i podawać z mieszanką cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.