Łosoś wędzony z krewetkami, śmietaną chrzanową i winegretem limonkowym
Wędzony łosoś z krewetkami, śmietaną chrzanową i winegretem limonkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 442 kalorie, 23G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, łosoś, sałata, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś wędzony z kremem chrzanowym, Krem z łososia wędzonego i chrzanu z chipsami ziemniaczanymi, oraz Tosty pumperniklowe z wędzonym łososiem i śmietaną chrzanową.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy, jeden do dwóch minut.
Krewetki odsączyć w durszlaku, a następnie wrzucić do miski z lodowatą wodą. Gdy ostygnie, ponownie odcedzić. Obrać muszle, pozostawiając ogony włączone. (Możesz usunąć ogony, jeśli chcesz.)
W średniej wielkości misce wymieszaj creme fraiche i chrzan. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Używając mikropłytki, zest jedną z limonek. Następnie sok obie limonki.
Dodaj skórkę i sok do drugiej miski, wraz z miodem i imbirem.
Trzepaczka do połączenia. Kontynuuj ubijanie i powoli skropić oliwą z oliwek. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce wrzucić sałatę z około połowy dressingu.
Dodaj więcej sosu, jeśli sałata wydaje się niedostatecznie ubrana.
Połóż dwie uncje łososia na jednym talerzu. Top każdy z dziesięciu krewetek, kilka dollops sosu chrzanowego, garść sałaty, i mżawka dressing. Powtórz proces na drugiej płycie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.