Łosoś wędzony z kaparami i marynowaną szalotką
Łosoś wędzony z kaparami i marynowaną szalotką zajmuje około 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Na 4,21 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kapara, złotego cukru, szalotki bananowej i szczypiorku. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Grillowane Pizzetki z wędzonym łososiem i kaparami, Pizza z wędzonym łososiem z Mascarpone i kaparami, oraz Wędzony łosoś i kapary w sosie szampańskim do makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ocet i cukier w rondlu na bazie ciężkiej i doprowadzić do wrzenia, pozwalając cukier się rozpuścić.
Dodać pokrojone szalotki do ciepłego płynu, wymieszać, następnie przewinąć do naczynia i przykryć folią spożywczą. Odstawić.
Ułóż wędzonego łososia na środku każdego talerza, upewniając się, że plastry lekko nachodzą na siebie i odstaw na bok.
Włóż sałatkę Fryz, szczypiorek, kapary, trochę octu szalotki i niektóre szalotki do miski i wymieszać. Łyżka mieszanki na łososia i podawać z kilkoma skrętkami czarnego pieprzu, mżawka oleju i kliny cytryny na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Wędzony łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.