Łosoś Wędzony-Kardamon
Wędzony łosoś-kardamon jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako przyprawa i odbywa się w ok. 45 minut. Mieszanka skórki cytrynowej, szczypiorku, fileta z łososia wędzonego na gorąco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Pasta Z Łososia Wędzonego, Pasta Z Łososia Wędzonego, oraz Pasta Z Łososia Wędzonego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połowę łososia, śmietanę, skórkę, sok, kardamon i pieprz umieść w maszynce. Proces do gładkiej.
Przenieść mieszaninę łososia do miski.
Grubo posiekać pozostałego łososia i złożyć na mieszaninę łososia. Delikatnie złożyć w 1/4 szklanki szczypiorku. Kryj się i wyluzuj.
W razie potrzeby udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Jak palić łososia na gorąco: oprócz świeżej ryby w ladzie z owocami morza, miej oko na wędzonego łososia, albo wędzonego na gorąco (kippered) lub wędzonego na zimno (lox). Zimą używam łososia wędzonego na gorąco do pizzy i innych pikantnych potraw. Lox jest bardziej delikatny i nie wytrzymuje gotowania, ale podajemy go z tostami śniadaniowymi i przekąskami po południu.
Chociaż komercyjnie wędzone ryby są łatwo dostępne, można również przygotować własne na grillu z wiórów drewnianych dostępnych w małych torebkach z większości rynków. Wolę drewno olchowe, jeśli jest dostępne. Użyj tego wędzonego łososia w przepisach tutaj lub dodaj go do makaronu, pizzy lub sałatki z daniem głównym. - KD
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.