Łosoś wędzony carbonara
Wędzony łosoś carbonaran jest pescatarian przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 828 kalorii, 35g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szybkiego gotowania spaghetti, jajek, ząbka czosnku i podwójnej śmietany. 141 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś Wędzony Carbonara, Łosoś Wędzony Carbonara, oraz Łosoś wędzony i szparagi Carbonara.
Instrukcje
Ugotuj spaghetti. W międzyczasie roztopić masło na małej patelni, dodać czosnek i delikatnie skwierczeć przez 1 min.
W misce lekko ubić śmietanę, jajka, zmiękczony czosnek i połowę parmezanu. Wymieszać z wędzonym łososiem.
Dobrze odcedzić makaron i powrócić na patelnię.
Dodać mieszaninę łososia i szczypiorek, następnie dobrze wrzucić tak, aby ciepło z makaronu lekko zagęściło SOS.
Podawać z pozostałym parmezanem i dużą ilością czarnego pieprzu.
Polecane wino: Frascati, Chablis, Pinot Grigio
Makaron Carbonaran w menu? Spróbuj połączyć siły z Frascati, Chablis i Pinot Grigio. Ostre, wytrawne białe wino równoważy bogactwo kremowej carbonary. Frascati to wino Rzymskie, co sprawia, że jest to szczególnie odpowiedni wybór do rzymskiej potrawy. Możesz spróbować Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore]()
Principe Pallavicini Poggio Verde Frascati Superiore
Jasny, błyszczący, słomkowożółty. Ma szeroki i intensywny nos z nutami kwiatów i owoców tropikalnych. Pełne, miękkie podniebienie z utrzymującym się posmakiem. Nadaje się do pierwszych dań, skorupiaków, białych mięs i świeżych serów