Łosoś w szkockim sosie ziołowym i grzankach cebulowych
Łosoś ze szkockim sosem ziołowym i grzankami cebulowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bagietkę na zakwasie, liście kolendry, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak Jerk z sosem Scotch Bonnet i Chutney z Mango, Scotch Bonnet Marmalade Cocktail, oraz Cornish Hen Salad with Scotch Bonnet Vinaigrette.
Instrukcje
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek z musztardą.
Dodać filety z łososia, obrócić do płaszcza i schłodzić.
W małym rondlu, gotować Riesling na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 7 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
W średniej misce ubić majonez z 6 łyżkami oliwy z oliwek.
Ubijamy wino, szczypiorek, bazylię, kolendrę i czepek Szkocki. Doprawić solą i pieprzem.
Roztopić masło na średniej patelni.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie i zaczyna brązowieć, o 8 protokół.
Tosty z bagietki ułożyć na blasze i ułożyć cebulą.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1 minutę.
W międzyczasie, w każdej z dwóch średnich patelni, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić łososia solą i pieprzem i dodać 3 filety do każdej patelni, strona skóry w dół. Gotować na dużym ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Włącz filety i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż nawet różowy w całym, o 5 protokół.
Łyżka sosem ziołowym chile na talerze. Na wierzchu filety z łososia i podawać z grzankami cebulowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.