Łosoś w sosie rozmarynowym
Łosoś z sosem rozmarynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 210 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gałązek pietruszki, sól, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łosoś z rozmarynowym sosem balsamicznym, Łosoś z brązowego cukru w sosie rozmarynowo-musztardowym, oraz Nerkowca I Rozmaryn Inkrustowany Łosoś Z Limonkowym Sosem Hibiskusowym.
Instrukcje
Ułożyć 1 łyżeczkę rozmarynu, natkę pietruszki, pieprz i cytrynę w gazie; związać bezpiecznie.
Rozgrzać bulion i worek gazowy do wrzenia w patelni 10-calowej; zmniejszyć ciepło. Przykryć i dusić 5 minut.
Jeśli filety rybne są duże, pokrój na 4 porcje.
Umieścić filety rybne na patelni; dodać wodę, jeśli to konieczne, do pokrycia.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić odkryte 5 do 10 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Wyjąć rybę na półmisek i ogrzać. Rezerwa 1/3 mieszanki bulionu szklanki. Wyrzucić worek z gazą i pozostałą mieszaninę bulionu.
Wymieszać pół na pół i skrobię kukurydzianą.
Ciepła pół i pół mieszaniny, reserved mieszaniny bulionu, 1 łyżeczka rozmarynu i sól do wrzenia w patelni na średnim ogniu. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.