Łosoś w sosie ostrygowym

Łosoś w sosie ostrygowym
Łosoś w sosie ostrygowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 30g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, oleju, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Łosoś z sosem ostrygowym i bazylią, Pieczony łosoś z boczkiem w sosie Pieczarkowo-ostrygowym, oraz Zupa na gorąco z łososiem i boczniakami.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem i brązowym cukrem, i gotować, aż czosnek jest lekko rumiane. Wymieszać z zieloną cebulą i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać w sosie ostrygowym i wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
WodaWoda
3
Umieść filety z łososia na patelni i zmniejsz ciepło do średnio niskiego. Mieszanka sosu łyżka na filety. Gotuj od 10 do 15 minut, aż ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij rybę z patelni i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Do pozostałej mieszanki sosu wymieszać skrobię kukurydzianą i ciepłą wodę. Mieszać aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
WodaWoda
6
Wylać łososia do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Rodzaje PotrawSos
Magazyn