Łosoś w desce cedrowej z sosem jeżynowym
Łosoś cedrowy z sosem jeżynowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Ten przepis służy 6 osobom. Za 3,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jeżyn, sosu paprykowego chipotle, szalotki i pieprzu. Ten przepis przygotowało 12 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 96% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łosoś z deski cedrowej z sosem imbirowym , Łosoś z deski cedrowej z sosem chrzanowo-koperkowym i Łosoś z deski cedrowej z parmezanem z azjatyckim sosem redukcyjnym na smażonych warzywach Julienned .
Instrukcje
Deski do grillowania namoczyć w wodzie na co najmniej 1 godzinę.
W robocie kuchennym połącz jeżyny, wino, brązowy cukier, miód, ostry sos pieprzowy, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Odcedź i wyrzuć nasiona. Wmieszaj szalotkę i czosnek do sosu; odłożyć na bok.
Połóż deski na grillu na średnim ogniu. Przykryj i podgrzewaj, aż deski utworzą lekki lub średni dym i zaczną pękać, około 3 minut (oznacza to, że deski są gotowe). Odwróć deski.
Posyp łososia pozostałą solą i pieprzem.
Ułożyć na deskach. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tobacco Road Pinot Noir, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Tobacco Road Pinot Noir, Wino]()
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.