Łosoś w desce cedrowej z sosem jeżynowym

Łosoś w desce cedrowej z sosem jeżynowym
Łosoś cedrowy z sosem jeżynowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 247 kalorii . Ten przepis służy 6 osobom. Za 3,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jeżyn, sosu paprykowego chipotle, szalotki i pieprzu. Ten przepis przygotowało 12 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pescatarian . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał świetny wynik łyżką wynoszący 96% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łosoś z deski cedrowej z sosem imbirowym , Łosoś z deski cedrowej z sosem chrzanowo-koperkowym i Łosoś z deski cedrowej z parmezanem z azjatyckim sosem redukcyjnym na smażonych warzywach Julienned .

Instrukcje

1
Deski do grillowania namoczyć w wodzie na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
W robocie kuchennym połącz jeżyny, wino, brązowy cukier, miód, ostry sos pieprzowy, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Odcedź i wyrzuć nasiona. Wmieszaj szalotkę i czosnek do sosu; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Połóż deski na grillu na średnim ogniu. Przykryj i podgrzewaj, aż deski utworzą lekki lub średni dym i zaczną pękać, około 3 minut (oznacza to, że deski są gotowe). Odwróć deski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Posyp łososia pozostałą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
5
Ułożyć na deskach. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tobacco Road Pinot Noir, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia79
Magazyn