Łosoś Sojowy Imbir
Łosoś sojowy imbir może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 289 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.94 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brązowego cukru, filety z łososia, pieprz cytrynowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Sos Sojowo-Sezamowy, oraz Makaron Z Sosem Sojowym.
Instrukcje
Łososia Rub z około 1 łyżką brązowego cukru. Lekko posypać pieprzem cytrynowym i czosnkiem w proszku; natrzeć przyprawy do ryb.
Do małego rondla ustawionego na średnim ogniu wlać sos sojowy i oliwę z oliwek. Wymieszaj imbir i pozostały brązowy cukier, pieprz cytrynowy i czosnek w proszku. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem pomarańczowym.
Umieść rybę i marynatę w zamykanej plastikowej torbie, zamknij i przechowuj w lodówce przez noc lub przez co najmniej 3 godziny.
Umieść rybę na wyłożonej folią patelni do pieczenia. Marynata rezerwowa.
Skóra ryb Broil-side up, 2 minuty.
Wyjąć z piekarnika, ściągnąć skórę szczypcami. Podlewać marynatą, wrócić do piekarnika, i dusić 2 minuty więcej. Włączyć ryby, i dusić, aż ryby płatki łatwo, o 4 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.