Łosoś Shioyaki
Łosoś Shioyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 4,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 37g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ryżu sushi, takich jak nishiki, kliny cytrynowe, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać ryż sushi, możesz śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Z Mlekiem Migdałowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryba Grillowana W Soli: Łosoś Shioyaki, Makrela Z Grilla Solonego (Saba Shioyaki), oraz Sanma Shioyaki (Saury Pacyficzne Z Grilla).
Instrukcje
Łososia układamy na regale chłodzącym w rondelku, filety posypujemy solą morską i schładzamy co najmniej 2 godziny i aż 5 godzin.
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej (około 450). Złóż 12-przez 20-in. arkusz folii o dużej wytrzymałości w połowie w poprzek. Końcówką noża przebijaj otwory w folii o średnicy około 2 cali. osobno. Olej jedną stronę folii. Przetrzyj rybę olejem.
Ustaw folię z naoliwioną stroną na ruszcie do gotowania. Filety ustawić lekko oddzielone, od strony skóry w dół, na folii. Grill, przykryte, aż ryba jest ledwo gotowane przez, 7 do 12 minut. Za pomocą szerokiej szpatułki przesuń rybę ze skóry na talerz i namiot z folią. Gotować skórę na folii, aż chrupiące, 2 do 3 więcej minut.
Zdjąć folię z grilla, następnie delikatnie odkleić skórę palcami lub szeroką szpatułką (skóra może się rozerwać na kawałki).
Łososia podawać natychmiast z chrupiącą skórką, ryżem, nori, cytryną i furikake.
* Słono-słodka przyprawa shake-on, sprzedawana w azjatyckich sklepach spożywczych i w asianfoodgrocer.com.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.