Łosoś sezamowo-imbirowy z duszonym Bok Choy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Sezamowo-imbirowy łosoś z duszonym Bok Choy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 37g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, odtłuszczony bulion z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Imbir-Sezam Bok Choy.
Instrukcje
Opłucz bok choy; przycinaj i odrzucaj twarde końce łodygi i wszelkie posiniaczone części.
Pokroić Liściaste szczyty poprzecznie na 2-calowe paski; pokroić łodygi w poprzek na 1-calowe kawałki.
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, mieszać czosnek w 2 łyżeczki oleju, aż skwierczeć, 1 do 2 protokół.
Dodaj bok choy i bulion, przykryć, i gotować, aż najgrubsze łodygi są po prostu miękkie po przekłuciu, 4 do 5 minut; zachować ciepło.
W międzyczasie łososia opłucz, osusz i pokrój na 4 równe kawałki.
Wymieszaj nasiona sezamu z imbirem i równomiernie natrzyj ryby mieszanką.
Pozostałe 2 łyżeczki oleju wlać na patelnię o średnicy 10-12 cali na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, w ciągu około 1 minuty połóż łososia, skórę w dół, na patelni; gotuj 3 minuty. Z szeroką łopatką, włączyć ryby i gotować, aż będzie nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 3 minuty więcej.
Łososia umieścić w szerokich miseczkach i łyżką bok choy i bulion równo wokół ryby. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.