Łosoś pomarańczowo-orzechowy
Łosoś pomarańczowo-orzechowy zajmuje od początku do końca około 30 minut . Jedna porcja zawiera 645 kalorii , 39 g białka i 30 g tłuszczu . Za 5,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, przyjaznej dla fodmap i pescatarian . Udaj się do sklepu i kup pieprz, marmoladę pomarańczową, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 92% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Ciasteczka ze słodkich ziemniaków i łososia w panierce pekan , Sałatka z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym oraz Pomarańczowa Rava Kesari – kasza manna o smaku pomarańczowym Halwa – Navratri Naivedyam .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj marmoladę, sos sojowy, sól i pieprz.
Wlej 2/3 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby.
Dodaj łososia; zamknij torbę i przejdź do płaszcza. Przechowywać w lodówce do 30 minut. Odłóż pozostałą marynatę.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350°.
Odcedź i wylej marynatę z łososia.
Umieść łososia w natłuszczonej formie o wymiarach 11 x 7 cali. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia przez 20-25 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
W małym rondlu zagotuj zarezerwowaną marynatę; gotować i mieszać aż lekko zgęstnieje. Wymieszaj orzechy pekan; podawać z łososiem.