Łosoś pomarańczowo-imbirowy z podsmażoną zielenią

Łosoś pomarańczowo-imbirowy z podsmażoną zielenią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka sosu sojowego, brązowy cukier, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Łosoś na zieleni z sosem limonkowo-imbirowym, Łosoś pomarańczowy ze smażonym szpinakiem, oraz Sałatka warzywno-ziołowa z pomarańczowym imbirem Vinaigrette.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, imbir, brązowy cukier i skórkę pomarańczową w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać rybę i marynować 20 minut (lub dłużej w lodówce).
Rozgrzać olej roślinny w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę i gotować 3 protokół, bez obracania. Zmniejsz ciepło do średniego, obróć rybę i przykryj. Gotować 3 minut lub aż po prostu gotowane przez.
Przełożyć na talerz, przykryć folią i ogrzać.
Powrót patelni do ciepła. Aby zrobić glazurę, wlać marynatę do patelni i doprowadzić do wrzenia. Dusić 1 minuta.
Przełożyć do miski i przykryć folią. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
Powrót patelni na średnim ogniu.
Dodać połowę bazylii, sól, pieprz, czosnek, szpinak, i 3 łyżki wody. Przykryć i gotować 2 protokół, lub aż szpinak zwiędnie.
Przełożyć do miski i powtórzyć z pozostałą bazylią, solą, pieprzem, czosnkiem, szpinakiem i wodą.
Połączyć z innym szpinakiem i wymieszać z olejem sezamowym.
Podziel zieleń na 4 talerze. Top z łososiem, skropić polewą i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.