Łosoś pieczony z musztardą i szparagi
Pieczony w musztardzie łosoś i szparagi to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 29g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szparagów, brązowy cukier, Koper i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z musztardą ze szparagami i estragonem, Pieczony łosoś z musztardą ze szparagami i estragonem, oraz Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; dobrze wymieszać.
Połączyć 2 łyżki mieszanki kopru i ziemniaków w 13 - x 9 - x 2-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; wrzucić dobrze.
Rozłóż ziemniaki w naczyniu do pieczenia w jednej warstwie.
Piec, odsłonięty, w 350 przez 20 minut, mieszając raz.
Popchnij ziemniaki na boki naczynia do pieczenia i ułóż ryby w środku naczynia.
Mżawka 1/4 szklanki plus 2 łyżki mieszanki kopru nad rybą.
Zrywaj twarde końce szparagów.
W razie potrzeby usuń łuski z włóczni nożem lub obieraczką do warzyw. Szparagi ułożyć na ziemniakach; skropić pozostałą mieszaniną kopru. Przykryć i piec w 350 30 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem. Aby służyć, ułóż ryby, ziemniaki i szparagi na poszczególnych talerzach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.