Łosoś pieczony z miodem pomarańczowym
Łosoś pieczony w kolorze pomarańczowo-miodowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. 271 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, miód, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś Marynowany Miodowo-Pomarańczowy, Pieczony Łosoś Miodowy, oraz Miód Musztarda Pieczony Łosoś.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400° F.In duże naczynie do pieczenia umieścić filety z łososia. Każdy filet przyprawiamy solą i pepper.In w małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i miód. Mieszaninę podzielić na filety z łososia. Następnie przełożyć każdy filet 1 plasterkiem pomarańczy.
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub aż łosoś jest gotowane przez.
Posypać świeżą pietruszką i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.