Łosoś pieczony w soli z sosem maślanym Prosecco

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia pieczonego w soli z sosem maślanym Prosecco. Ten przepis służy 8. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Jeśli masz prosecco, szalotki, sól morska i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą, Pieczony w soli dziki łosoś z pomidorowym Aïoli i ziemniakami, oraz Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Linia duży obramowany blachy do pieczenia z pergaminem. W bardzo dużej misce dokładnie wymieszać białka i sól koszerną. Na blasze do pieczenia, stanowią część mieszaniny soli do prostokątnego łóżka 1 cal większy niż kawałek łososia i 1 cal głębokości. Łososia ułożyć na środku mieszanki soli i doprawić do środka solą morską i pieprzem. Zapakuj pozostałą sól wokół niego, naciskając sól na rybę, aby przylegała.
Piecz łososia przez około 50 minut, lub do momentu, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony przez skorupę solną w najgrubszą część ryby zarejestruje 125, jeśli lubisz rzadką smugę, lub 130 dla bardziej dokładnie ugotowanej ryby.
Wyjmij łososia z piekarnika i pozostaw na 15 minut.
Tymczasem, w małym rondlu, dusić Prosecco i scallion białka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ciecz jest zredukowana do 2 łyżki stołowe, o 15 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ubić masło, 1 kawałek na raz, upewniając się, że jest w pełni włączone przed dodaniem więcej; nie gotować. Wymieszać z zieleniną scallion i doprawić solą morską i pieprzem.
Korzystając z tyłu ząbkowanego noża, uderzaj wzdłuż krawędzi skorupy solnej, aby ją złamać,a następnie włóż ostrze noża, aby poluzować skorupę; ostrożnie podnieś kawałki. Za pomocą 2 dużych widelców obrać skórę łososia i zeskrobać ciemne mięso. Podnieś rybę z kości i przenieś na talerze. Łyżkę sosu na łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.