Łosoś pieczony w soli z sosem maślanym Prosecco

Łosoś pieczony w soli z sosem maślanym Prosecco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia pieczonego w soli z sosem maślanym Prosecco. Ten przepis służy 8. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 506 kalorii. Jeśli masz prosecco, szalotki, sól morska i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą, Pieczony w soli dziki łosoś z pomidorowym Aïoli i ziemniakami, oraz Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Linia duży obramowany blachy do pieczenia z pergaminem. W bardzo dużej misce dokładnie wymieszać białka i sól koszerną. Na blasze do pieczenia, stanowią część mieszaniny soli do prostokątnego łóżka 1 cal większy niż kawałek łososia i 1 cal głębokości. Łososia ułożyć na środku mieszanki soli i doprawić do środka solą morską i pieprzem. Zapakuj pozostałą sól wokół niego, naciskając sól na rybę, aby przylegała.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Piecz łososia przez około 50 minut, lub do momentu, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony przez skorupę solną w najgrubszą część ryby zarejestruje 125, jeśli lubisz rzadką smugę, lub 130 dla bardziej dokładnie ugotowanej ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjmij łososia z piekarnika i pozostaw na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Tymczasem, w małym rondlu, dusić Prosecco i scallion białka na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ciecz jest zredukowana do 2 łyżki stołowe, o 15 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ubić masło, 1 kawałek na raz, upewniając się, że jest w pełni włączone przed dodaniem więcej; nie gotować. Wymieszać z zieleniną scallion i doprawić solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
ProseccoProsecco
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
6
Korzystając z tyłu ząbkowanego noża, uderzaj wzdłuż krawędzi skorupy solnej, aby ją złamać,a następnie włóż ostrze noża, aby poluzować skorupę; ostrożnie podnieś kawałki. Za pomocą 2 dużych widelców obrać skórę łososia i zeskrobać ciemne mięso. Podnieś rybę z kości i przenieś na talerze. Łyżkę sosu na łososia i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia30
Magazyn