Łosoś olchowy z sosem jajecznym

Łosoś olchowy z sosem jajecznym
Łosoś olchowy z sosem jajecznym to bezglutenowy przepis z 4 porcjami. Na 5,45 zł za porcję, ten przepis okładki 33% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 727 kalorii, 39g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotkę, kawior z jesiotra kalifornijskiego, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Łosoś olchowy w marynacie w stylu azjatyckim, Łosoś z desek cedrowych ze świeżym sosem szczawiowym, oraz Łosoś strugany z sosem Pinot Noir-Berry.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W małym rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać szalotki i podsmażyć 1 minutę. Doprawić szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodaj sok z cytryny, wino, bulion i śmietanę. Dusić na średnim ogniu przez 3 do 4 minut, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zmniejszyć ogień i ubić w pozostałym maśle 1 łyżkę na raz, dodając każdy kawałek, gdy poprzedni jest prawie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodać gorący sos i doprawić solą i pieprzem do smaku. SOS przecedzić przez drobne sito, do miski. Przykryć, aby utrzymać ciepło, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wymieszać musztardę w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Wierzch filetów z łososia posmarować stopionym masłem. Doprawić obie strony mieszaniną musztardy i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9
Nasączone półpasiec umieścić w piekarniku, bezpośrednio na stojakach, przez około 3 do 5 minut, aż drewno będzie lekko rumiane na wierzchu. Ostrożnie wyjmij gont z piekarnika i umieść je na odpornej na ciepło powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Włącz piekarnik brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Natychmiast posmaruj półpasiec cienką warstwą oliwy z oliwek i połóż filety z łososia, obrane ze skórki, na rumianej stronie każdego gontu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
12
Połóż półpasiec pod brojlerem i gotuj rybę przez około 5 do 7 minut, aż będzie twarda, ale nie wyschnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
13
Filety wyjąć na talerz lub podawać bezpośrednio z półpasiec.
14
Tuż przed podaniem wymieszać natkę pietruszki i starte jajka w reserved warm egg sauce. Złóż szczypiorek i kawior, jeśli używasz. Filety polać sosem jajecznym i posypać szczypiorkiem, a w przypadku użycia odrobiną kawioru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
KawiorKawior
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Kawior z jesiotra kalifornijskiego, opcjonalnieKawior z jesiotra kalifornijskiego, opcjonalnie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino11 funt cukinii,świeży szczypiorek, opcjonalnieświeży szczypiorek, opcjonalnie3(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2jaja ugotowane na twardo, grubo starte lub posiekanejaja ugotowane na twardo, grubo starte lub posiekane796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1(może być lub przeglądać)ostry sos (zalecane: Tabasco)ostry sos (zalecane: Tabasco)2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion z ryb, bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości solibulion z ryb, bulion z kurczaka lub bulion z kurczaka w puszkach o niskiej zawartości soli0(może być lub przeglądać)suchy proszek musztardowysuchy proszek musztardowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek680Orzechy dowolne (posiekane)filety z łososia, oskórowanefilety z łososia, oskórowane11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz11 funt cukinii,mielone szalotki lub szalotkimielone szalotki lub szalotki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione8(zima)masło niesolone, pokrojone na 8 sztukmasło niesolone, pokrojone na 8 sztuk2deski cedrowe lub olchowe lub 2 nietraktowane gonty cedrowe lub podkładki (dostępne w tartakach), o szerokości około 5 cali i długości 12 cali, moczone co najmniej 2 godziny lub przez noc, aby nie rozpalić siędeski cedrowe lub olchowe lub 2 nietraktowane gonty cedrowe lub podkładki (dostępne w tartakach), o szerokości około 5 cali i długości 12 cali, moczone co najmniej 2 godziny lub przez noc, aby nie rozpalić się

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z nich jest Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Bouchard Aine & Fils Heritage du Conseiller Pays d ' Oc Chardonnay
Jasny słomkowy kolor. Aromaty są obfite i uwodzicielskie z nutami nektaryny i akacji. Elegancki, okrągły i dobrze wyważony ze smakami egzotycznych owoców i długim finałem. Powinien być eleganckim towarzyszem mieszanych sałatek, grillowanych mięs, ryb i skorupiaków.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn