Łosoś kremowy na grzance
Kremowy łosoś na grzance to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka masła, mleka, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Szynka śmietana na grzance, Groszek Kremowy Na Grzance, oraz Kremowy indyk na grzance dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu lub patelni roztop masło na średnim ogniu.
Ubijaj mąkę, stale mieszając, aż powstanie gładka pasta. Stopniowo dodawać mleko i zarezerwowany płyn z grochu, stale mieszając, aż utworzy się gładki gęsty sos.
Łososia płatki do miski, rozbijając wszelkie duże kawałki. Łososia i groszek dokładnie wymieszać z sosem drewnianą łyżką, aby uniknąć zacierania groszku. Gotować do ogrzania. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem.
Chleb tostowy w piekarniku lub brojlerze. Masło, w razie potrzeby, i top z mieszaniny łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.