Łosoś gotowany w folii z koperkiem i majonezem z awokado
Łosoś gotowany w folii z koperkiem i majonezem awokado wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 8,65 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 755 kalorii, 71g białka, oraz 47 g tłuszczu. 182 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką koperek, awokado, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Podobne przepisy to Łosoś gotowany w folii z majonezem herby, Koper cytrynowy łosoś w folii, oraz Łosoś Gotowany Z Koperkiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Połóż łososia na dużym arkuszu naoliwionej, bardzo szerokiej folii (to powstrzyma go przed przyklejeniem później).
Cebulę, liście laurowe i połowę koperku wkładamy do jamy ciała, łyżką do wina, doprawiamy solą i czarnym pieprzem, następnie luźno owijamy folią łososia i dobrze uszczelniamy, aby zrobić paczkę. Unieść na blachę i piec przez 2 godziny. Wyjmij z piekarnika, a następnie pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut, nadal w paczce.
Tymczasem, whizz miąższ z awokado (z mikserem ręcznym lub w robocie) z majonezem, sok z cytryny, skórki i przyprawy. Wrzuć do miski. Pozostały koperek posiekać, wymieszać z ogórkiem, a następnie przełożyć do miski. Schłodzić do 3 godzin.
Rozwiń łososia, a następnie zdejmij skórę i płetwy. Osobiście nie biorę skóry z dna ryby, jeśli podaję łososia na ciepło, ponieważ ryzykujesz rozbicie ryby podczas odwracania. Jest bardziej wytrzymały, gdy jest zimno, więc w tym przypadku usuń skórę z obu stron. Na tym etapie możesz zostawić głowę lub zdjąć. Ostrożnie podnieś na talerz, a następnie udekoruj rukolą, ogórkiem, klinami cytrynowymi i koperkiem, jeśli używasz.
Aby podać, Usuń rybę w grubych filetach. Gdy wszystkie ryby znikną z górnego filetu, usuń cebulę i aromat ziołowy, odciągnij kości, a następnie usuń części Dolnego filetu, pozostawiając skórę. Jedz z majonezem awokado, ciepłymi maślanymi młodymi ziemniakami i sałatkami lub zieloną fasolką.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.