Łosoś Glazurowany Imbirem
Łosoś glazurowany imbirem wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka brązowego cukru, łososia, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Łosoś Glazurowany Imbirem, Imbir Sojowy Glazurowany Łosoś, oraz Imbir Miód Glazurowany Łosoś Dla Jednego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: 2 minuty gotować: 5 minut rozgrzać brojlery do wysokiej. Płaszcz broilerproof patelni z gotowania sprayu (lub linii z kawałkiem folii).
Wymieszaj cukier, musztardę, sos sojowy i imbir w małej misce. Wykonuj płytkie cięcia po przekątnej filetów z łososia (dzięki temu mieszanka cukru będzie smakować łososia
Łososia posmarować mieszanką brązowo-cukrową. Broil 6 cali od ciepła przez 5 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Szybkie strony podczas pieczenia łososia: gotować kuskus na płycie kuchennej; dodać aromat bulionem z kurczaka o niskiej zawartości sodu zamiast wody. Groszek mrożony w mikrofalówce; podawać z odrobiną masła; doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.