Łosoś Glazurowany Chili
Łosoś glazurowany Chili jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 246 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś butelkę sosu chili, filety z łososia, sos sojowy o niższej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Łosoś Glazurowany Chili-Czosnek, Słodki Chili Pomarańczowy Glazurowany Łosoś, oraz Azjatyckie Pesto Nadziewane Chili Glazurowany Łosoś.
Instrukcje
Fab it up: Rozgrzej piekarnik do 42
Połącz 1/4 szklanki sosu chili, 1 łyżeczka sosu sojowego dolnej sodu, 1 łyżka świeżo startego obranego świeżego imbiru i 1 łyżka posiekanej szalotki.
Rozprowadzić sos równomiernie na filetach z łososia; umieścić na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec tylko do rozgrzania i złoty na wierzchu (około 5-10 minut).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.