Łosoś Duszony
Duszony łosoś wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 18g tłuszczu i w sumie 491 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,63 USD za porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka soli i pieprzu, ziemniaków bliss, koncentratu pomidorowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Z łyżką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łosoś Duszony, Smażony łosoś z duszonymi brokułami, oraz Łosoś Duszony Z Porem I Koperkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Filety z łososia osuszyć ręcznikami i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia, nadającej się do piekarnika.
Dodaj rybę do patelni, miąższem do dołu i smaż z obu stron na złoty kolor.
Wyjmij z patelni i odstaw na bok.
Dodaj ziemniaki i wszystkie warzywa, szafran i koncentrat pomidorowy na patelnię i smaż, aż warzywa będą przezroczyste.
Dodaj wywar i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj małą garść świeżych ziół, a następnie umieść filety z łososia z powrotem na patelni na wierzchu warzyw.
Przykryj i wstaw patelnię do piekarnika na 15 minut lub do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie, a ryba ugotuje się do pożądanego stopnia wysmażenia.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Kusza Sonoma Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.