Łososiowe Crudo. Bla bla bla…
Łososiowe Crudo. Bla bla bla ... może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 309 kalorii, 24g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 428 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rzodkiewki, brzuch łososia alaskan kin, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Marokańskie łososiowe Crudo z jogurtem, Łososiowy brzuszek Crudo z koprem włoskim i mandarynkowym Gastrique, oraz Halibut Crudo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz cukier i oba octy. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do średniego i dodać posiekane liście kopru włoskiego i około połowy skórki mandarynki. Kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Przecedzić syrop przez sito o drobnej siatce do małej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyrzucić ciała stałe.W międzyczasie włóż sok mandarynkowy do średniej miski.
Dodaj schłodzony syrop mandarynki i octu trochę na raz, całkowicie włączenie każdego dodatku, aż masz gastrique, który jest gęsty i lepki, ale nie syropy. Możesz nie używać syropu z mandarynki i octu. Wymieszaj połowę pozostałej skórki i niewielką szczyptę soli. Smak gastrique, dostosowując przyprawy w razie potrzeby. Jeśli potrzebuje trochę więcej kwasowości, dodaj tyle lub tak mało soku z cytryny, ile potrzeba. Powinien być jasny i cierpki z nutą mandarynkowej słodyczy.Użyj mandoliny, aby pokroić koper włoski i rzodkiewkę w bardzo cienkie plasterki.Za pomocą bardzo ostrego noża (i jednego długiego ruchu krojenia na sekcję) pokrój brzuch łososia na plastry o grubości ¼ cala. Łososia przyciąć usuwając skórę i pokroić na kawałki wielkości kęsa.Ułóż plastry łososia i rzodkiewki na przemian na schłodzonym półmisku. Ułóż plastry kopru włoskiego atrakcyjnie z jednej strony, a następnie udekoruj liśćmi estragonu i pozostałą skórką mandarynki. Zakończ z odrobiną soli morskiej, a następnie skropić trochę gastrique wokół talerza.Jak to: jak Ładowanie...
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.