Łososiowe Crudo. Bla bla bla…

Łososiowe Crudo. Bla bla bla…
Łososiowe Crudo. Bla bla bla ... może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 309 kalorii, 24g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 428 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rzodkiewki, brzuch łososia alaskan kin, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Marokańskie łososiowe Crudo z jogurtem, Łososiowy brzuszek Crudo z koprem włoskim i mandarynkowym Gastrique, oraz Halibut Crudo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu połącz cukier i oba octy. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień do średniego i dodać posiekane liście kopru włoskiego i około połowy skórki mandarynki. Kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki. Przecedzić syrop przez sito o drobnej siatce do małej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyrzucić ciała stałe.W międzyczasie włóż sok mandarynkowy do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
MandarynkaMandarynka
Koper WłoskiKoper Włoski
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj schłodzony syrop mandarynki i octu trochę na raz, całkowicie włączenie każdego dodatku, aż masz gastrique, który jest gęsty i lepki, ale nie syropy. Możesz nie używać syropu z mandarynki i octu. Wymieszaj połowę pozostałej skórki i niewielką szczyptę soli. Smak gastrique, dostosowując przyprawy w razie potrzeby. Jeśli potrzebuje trochę więcej kwasowości, dodaj tyle lub tak mało soku z cytryny, ile potrzeba. Powinien być jasny i cierpki z nutą mandarynkowej słodyczy.Użyj mandoliny, aby pokroić koper włoski i rzodkiewkę w bardzo cienkie plasterki.Za pomocą bardzo ostrego noża (i jednego długiego ruchu krojenia na sekcję) pokrój brzuch łososia na plastry o grubości ¼ cala. Łososia przyciąć usuwając skórę i pokroić na kawałki wielkości kęsa.Ułóż plastry łososia i rzodkiewki na przemian na schłodzonym półmisku. Ułóż plastry kopru włoskiego atrakcyjnie z jednej strony, a następnie udekoruj liśćmi estragonu i pozostałą skórką mandarynki. Zakończ z odrobiną soli morskiej, a następnie skropić trochę gastrique wokół talerza.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
MandarynkaMandarynka
SólSól
OcetOcet
Koper WłoskiKoper Włoski
RzodkiewkaRzodkiewka
łosośłosoś
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia47
Magazyn