Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z karmelizowaną cebulą

Cider-duszone Ramię wieprzowe z karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 306 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 296 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz niefiltrowany jabłecznik, pół łopatek wieprzowych, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z karmelizowaną cebulą i jabłkiem Co, Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z karmelizowaną cebulą i jabłkiem Confit, oraz Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Tłuszcz i Dowolna skóra na wieprzowinie w układzie crosshatch. Zrób szczeliny na całym mięsie małym ostrym nożem i włóż plaster czosnku do każdej szczeliny. Wieprzowinę osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 4-do 5-quart żaroodporne ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowe mięso ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu za pomocą szczypiec i widelcem do rzeźbienia, o 8 minut.
Przełożyć wieprzowinę na talerz.
Dodać cebulę do garnka i podsmażyć na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczynają się złocisty, o 5 protokół.
Dodaj 3/4 łyżeczki soli i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty i karmelizowany, 8 do 10 minut więcej.
Wymieszaj cydr i wróć wieprzowinę do garnka.
Przykryć garnek szczelną pokrywką i dusić wieprzowinę w środku piekarnika, aż będzie bardzo miękka, 2 1/2 do 3 godzin.
Przełożyć wieprzowinę do naczynia do serwowania za pomocą szczypiec i widelca do rzeźbienia. Gotuj soki z cebuli, aż mieszanina zmniejszy się do około 2 szklanek, 2 do 3 minut, a następnie dopraw solą i pieprzem i podawaj z wieprzowiną.
* Wieprzowina może być wykonana 1 dzień wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte. Podgrzać w cieczy, pokryte, w 325 ° F 1 godzinę.