Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze
Łopatka wieprzowa duszona na cydrze to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 5. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, zwykłą marchewkę, płaskie liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łopatka Wieprzowa Duszona Na Cydrze, Łopatka wieprzowa duszona w twardym cydrze, oraz Łopatka wieprzowa duszona na cydrze z koprem włoskim i jabłkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczeń sezonowa z 1 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżeczka. pepper.
Rozgrzać olej w 4-do 5-qt. holenderski piec na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego. Brązowy wieprzowina ze wszystkich stron, obracając w razie potrzeby, w sumie około 10 minut.
W międzyczasie pokrój cebulę, średnią marchewkę i seler na 2-in. kawałki. Ułóż wokół rumianej pieczeń z czosnkiem.
Wlać 2 szklanki cydru i 1 szklankę bulionu ("robię swoje z kości niedzielnego kurczaka"), dodając więcej, jeśli płyn nie pokrywa całkowicie mięsa. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć folią, dociskając ją do mięsa, aby wyeliminować luki powietrzne, a następnie dodać pokrywkę.
Dusić w piekarniku 2 do 2 i pół godziny, aż widelec wsunie się w prawo; " oznacza to, że tkanka łączna przegrała walkę, a mięsień się rozluźnia."
Ostudzić, a następnie schłodzić przez noc. (Lub odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.)
Odcedzić tłuszcz z pieczeni i wyrzucić.
Przenieść pieczeń na talerz.
Zdjąć Sznurek i rozbić pieczeń na 2-in. kawałki palcami. Odcedzić duszony płyn i wrócić do garnka (wyrzucić warzywa).
Zmniejszyć duszenia cieczy do 2 filiżanek na średnim ogniu, 10 do 20 minut. Wieprzowina do garnka. Smak i dodać więcej soli lub pieprzu, jeśli chcesz.
Tęczowe marchewki pokroić na pół wzdłuż i ułożyć na mięsie. Pieczeń, odkryte, łyżki soki na marchewki kilka razy, aż zaczną brązowieć i są miękkie, o 50 protokół. "Jeśli nie jest zarumieni się, możesz wrzucić go pod brojlery."
Wymieszaj z tymiankiem. Natkę pietruszki rozsypać na wierzchu i podawać z puree ziemniaczanym.
* Znajdź tęczowe marchewki w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach rolnych lub użyj małych marchewek pomarańczowych.
Make ahead: przez krok 2, do 2 dni.