Łopatka Wieprzowa Al ' Diavolo
Bark wieprzowy Al ' Diavolo jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 28g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Homar Fra Diavolo / Aragosta Fra Diavolo, Łopatka Wieprzowa, oraz Duszona Łopatka Wieprzowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając końcówki noża, lekko nacinaj tłustą stronę wieprzowiny; doprawiaj solą.
Grubo zmiel ziarna pieprzu, kolendra, płatki czerwonej papryki, oregano i nasiona gorczycy w młynku do przypraw lub z moździerzem i tłuczkiem; odstaw mieszankę przypraw na bok.
Rozgrzać olej w małym rondlu na małym ogniu; dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące i ledwo złoty, o 5 protokół. Wymieszaj skórkę z cytryny, paprykę i zarezerwowaną mieszankę przypraw.
Marynatę wcierać na całej wieprzowiny, pracy niektóre marynaty do wnętrza pieczeń. Zawiąż wieprzowinę w odstępach 1" sznurkiem kuchennym. Owinąć szczelnie w plastik i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Odstawić wieprzowinę w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191°. odwiń wieprzowinę, umieść na stojaku ustawionym wewnątrz patelni do pieczenia i piecz, aż złoty kolor i tłuszcz właśnie zaczął się renderować, 40-50 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do300 i kontynuuj pieczenie, aż mięso będzie bardzo miękkie, 1 1/2–2 godziny dłużej.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut przed krojeniem.
Czy z wyprzedzeniem: marynata może być wykonana 1 tydzień wcześniej; przykryć i schłodzić. Wieprzowina może być doprawiona 3 dni wcześniej; przechowywać schłodzone.