Łodygi fasoli z boczkiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, łodygi fasoli z boczkiem mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 54 centy za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 115 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz paski boczku, zieloną fasolkę, proszek cebulowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie nie jest takie super. Pęczki zielonej fasoli owinięte boczkiem , 10-minutowy gulasz z fasoli i 17-fasolowy biały chili z kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść fasolę w dużym rondlu i zalej wodą; doprowadź do wrzenia. Gotuj bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, aż stanie się chrupiąca i miękka.
Tymczasem na małej patelni smaż boczek, aż będzie częściowo ugotowany, około 3 minuty; odsącz go na papierowych ręcznikach.
Odcedź fasolę; umieść około 12 fasolek na każdym pasku boczku. Ułóż jeden koniec fasoli tak, aby były prawie równe; odetnij około 1/4 cala od tego końca, aby łodygi stały, gdy podasz. Owiń fasolę paskiem boczku; zabezpiecz wykałaczką.
Połóż łodygi płasko na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Posypać sproszkowaną cebulą.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 10–15 minut lub do momentu, aż boczek będzie chrupiący.