Łatwy stek z flanki BBQ z Chipotle Mayo

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc daj łatwy stek z flanki BBQ z Chipotle Mayo spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz sos sojowy, stek z flanki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chipotle-Potarty Stek Z Boku, HERDEZ ® Chipotle Flank Steak, oraz Chipotle-Stek Z Flanki Ziołowej.
Instrukcje
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, miód, czosnek, rozmaryn, pieprz i sól w zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj stek i obróć, aby pokryć marynatą; wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 30 minut lub przez noc dla lepszego smaku.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Wyrzucić marynatę.
Lekko nasmarować ruszt. Grilluj stek z boku przez 7 minut na stronę lub do pożądanej doneness. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać 140 stopni F (60 stopni C).
Odstawić na 10 minut przed krojeniem bardzo cienko na ziarno.
Odcedzić paprykę chipotle zastrzegając 1 łyżeczkę sosu adobo. Paprykę chipotle drobno posiekać. Wymieszać razem majonez, papryka chipotle, i reserved SOS adobo w średniej misce.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc