Łatwy placek szyfonowy
Easy Chiffon Pie to przepis bez nabiału na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 149 kalorii . Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką wodę, bitą śmietanę, żelatynę truskawkową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pumpkin Chiffon Pie z podwójną czekoladową skórką , Autumn Pumpkin Chiffon Cake i Chocoholic's Deep Dark Dream Chiffon Cake .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść żelatynę we wrzącej wodzie. Wymieszaj z zimną wodą. Schłodź, aż lekko zgęstnieje. Wymieszaj z ubitą pianą i 2 szklankami truskawek.
Wlać do spodu. Schłodzić przez 3 godziny lub do momentu stężenia.
Udekoruj pozostałymi truskawkami.