Łatwe Klasyczne Ciasto Lejkowe

Łatwe Klasyczne Ciasto Lejkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj łatwe klasyczne ciasto lejkowe. Jedna porcja zawiera 243 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 26 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, jajko, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Curry Funnel Cake, Mieszanka ciasta lejkowego (prezenty w słoiku), oraz Tort Fair Funnel mamy.

Instrukcje

1
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól do dużej miski. W mniejszej misce ubij jajko z granulowanym cukrem, aż będzie Blade.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ubij mleko do mieszanki jajecznej, a następnie delikatnie dodaj do mieszanki mąki. Powinno być nieco grubsze niż ciasto naleśnikowe, ale wystarczająco cienkie, aby wlać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
W razie potrzeby dodaj do 3 łyżek mleka, aby poluzować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
Podgrzej około 2 cali oleju rzepakowego na dużej patelni lub garnku z wysokimi ścianami na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
5
W międzyczasie wymieszaj cukier cukierniczy i cynamon w małej misce. Trzymaj lejek w jednej ręce palcem zatykając otwór na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wlej 1 szklankę ciasta do lejka. Przytrzymaj lejek nad gorącym olejem i wyjmij palec z otworu, pozwalając, aby ciasto spadło spiralnie po całej powierzchni oleju. Na początku będzie wyglądać jak wiele pojedynczych kawałków, ale gdy będziesz nadal dodawać ciasto, kawałki połączą się ze sobą. Gotuj, aż ciasto wypłynie, a spód będzie złotobrązowy, około 30 sekund. Odwróć szczypcami i gotuj na złoty kolor z drugiej strony, jeszcze około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
SzczypceSzczypce
7
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i powtórz, aby zrobić jeszcze 5 ciast lejkowych. Posyp cukrem cynamonowym i podawaj z bitą śmietaną i/lub sosem owocowym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CynamonCynamon
OwoceOwoce
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
8
Zdjęcia: Kana Okada
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn