Łatwe Klasyczne Ciasto Lejkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj łatwe klasyczne ciasto lejkowe. Jedna porcja zawiera 243 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 26 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, jajko, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Curry Funnel Cake, Mieszanka ciasta lejkowego (prezenty w słoiku), oraz Tort Fair Funnel mamy.
Instrukcje
Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól do dużej miski. W mniejszej misce ubij jajko z granulowanym cukrem, aż będzie Blade.
Ubij mleko do mieszanki jajecznej, a następnie delikatnie dodaj do mieszanki mąki. Powinno być nieco grubsze niż ciasto naleśnikowe, ale wystarczająco cienkie, aby wlać.
W razie potrzeby dodaj do 3 łyżek mleka, aby poluzować ciasto.
Podgrzej około 2 cali oleju rzepakowego na dużej patelni lub garnku z wysokimi ścianami na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu zarejestruje 37
W międzyczasie wymieszaj cukier cukierniczy i cynamon w małej misce. Trzymaj lejek w jednej ręce palcem zatykając otwór na dole.
Wlej 1 szklankę ciasta do lejka. Przytrzymaj lejek nad gorącym olejem i wyjmij palec z otworu, pozwalając, aby ciasto spadło spiralnie po całej powierzchni oleju. Na początku będzie wyglądać jak wiele pojedynczych kawałków, ale gdy będziesz nadal dodawać ciasto, kawałki połączą się ze sobą. Gotuj, aż ciasto wypłynie, a spód będzie złotobrązowy, około 30 sekund. Odwróć szczypcami i gotuj na złoty kolor z drugiej strony, jeszcze około 30 sekund.
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i powtórz, aby zrobić jeszcze 5 ciast lejkowych. Posyp cukrem cynamonowym i podawaj z bitą śmietaną i/lub sosem owocowym, jeśli chcesz.