Łatwa Sałatka z kremowym pieczonym sosem Tomatillo

Łatwa Sałatka z kremowym pieczonym sosem Tomatillo może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, cały 30 i wegetariański przepis ma 152 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz meksykańską cremę, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 8 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka kukurydziana z kremowym sosem Tomatillo, Kremowy Dressing Cilantro Tomatillo, oraz Kremowy sos awokado-tomatillo.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieścić pomidory, jalapeno, i czerwona cebula na blasze do pieczenia.
Skropić oliwą z oliwek, posypać szczyptą soli i odrobiną czarnego pieprzu.
Umieść w piekarniku i piecz, aż warzywa zaczną brązowieć i lekko czernieją, 25 do 30 minut.
Całą zawartość z blachy do pieczenia wyjąć do robota kuchennego i pozostawić do ostygnięcia lekko przed wymieszaniem.
Dodać kminek, śmietanę, sok z limonki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Puree aż będzie gładkie. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Bezpośrednio przed podaniem wrzucić dressing z sałatą, pomidorami i rzodkiewkami.