Łatwa sałatka jajeczna
Easy Egg Salad to bezglutenowy, bezmleczny i cały 30-procentowy przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 4 g białka i 17 g tłuszczu . Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedroga przystawka. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, jajka na twardo, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Easy Avocado Egg Quinoa Breakfast Bowl , Egg Salad Sandwiches With Estragon i Good-Egg Salad Sandwiches .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajka, majonez, seler, zieloną paprykę, ogórki kiszone, sok z cytryny i sól; odstaw.
W małym rondelku rozpuść żelatynę w wodzie; odstaw na 1 minutę. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści. Natychmiast polej mieszankę jajeczną.
Szybko przenieś do 7-kubkowej formy pokrytej sprayem do pieczenia. Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc. Wyjmij z formy; podawaj z krakersami lub chlebem.