Łatwa Prowansalska Jagnięcina

Łatwa prowansalska jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 512 kalorii, 47g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 75 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz miód, musztardę dijon, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to Łatwa Prowansalska Jagnięcina, Łatwa Prowansalska Jagnięcina, oraz Barefoot Contessa ' s Easy Provençal Lamb.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Ułożyć nogę jagnięciny na dużej patelni i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połączyć musztardę, 1 łyżka czosnku, rozmaryn, ocet balsamiczny, 1 łyżka soli, i 1/2 łyżeczki pieprzu w mini robocie kuchennym i puls, aż czosnek i rozmaryn są mielone.
Rozprowadzić mieszaninę na jagnięcinie.
W misce umieścić pomidory, oliwę z oliwek, 1/4 szklanki miodu, cebulę, pozostałe 2 łyżki czosnku, 2 łyżki soli i 2 łyżeczki pieprzu i dobrze wymieszać.
Wlać mieszankę pomidorową wokół jagnięciny i włożyć gałązki tymianku i rozmarynu.
Jagnięcinę skropić pozostałą 1/4 szklanki miodu.
Piecz przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę do 350 ° F i piecz przez kolejne 1 do 1 1/4 godziny, aż termometr mięsny zarejestruje 130 do 135 ° F dla średnio rzadkich.
Umieść jagnięcinę na desce do krojenia, przykryj folią aluminiową i pozostaw na 15 minut. Odrzuć łodygi zioła i przywróć pomidory do piekarnika, aby się ogrzały. Jagnięcinę pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku, posypać solą i pieprzem.podawać z łyżkami pomidorów i soków z patelni.