Łatwa Pizza z ziemniakami, cebulą i rozmarynem (wegańska)
Przepis Easy Pan Pizza z ziemniakami, cebulą i rozmarynem (Wegańskie) jest gotowy w około 24 godziny i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, całe 30, i wegańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. 450 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, złote ziemniaki yukon, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Pizza ze słodkich ziemniaków z cebulą i rozmarynem, Pizza z kapusty ziemniaczanej z rozmarynem i czerwoną cebulą, oraz Łatwa Pizza Pan z cukinią, czerwona cebula, i pistacje (Wegańskie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto podzielić na dwie równe kulki.
Wlać 2 łyżki oleju na dnie każdego z dwóch 10-calowych patelni żeliwnych lub okrągłych patelni do ciast.
Umieść 1 kulkę ciasta na każdej patelni i obróć, aby równomiernie pokryć olejem. Używając płaskiej dłoni, naciśnij ciasto wokół patelni, lekko ją spłaszczając i rozprowadzając olej po całym dnie i krawędziach patelni. Przykryć szczelnie folią i pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez dwie godziny. Po pierwszej godzinie wyreguluj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 288°.
Podczas gdy ciasto rośnie, zrobić puree ziemniaczane. Obrać i pokroić w kostkę 1 ziemniaka i przykryć osoloną wodą w średnim rondlu. Gotować do miękkości, o 15 protokół.
Drenaż i naciśnij ziemniaki przez ricer, wracając do teraz-pustego garnka.
Dodać dwie łyżki oliwy z oliwek extra-virgin, doprawić solą i pieprzem, i złożyć drewnianą łyżką do włączenia. Odstawić puree ziemniaczane na bok.
W międzyczasie pokroić pozostałe dwa ziemniaki w plasterki o grubości 1/8 cala, w razie potrzeby za pomocą noża w stylu mandoliny.
Przenieść plastry do dużej miski wypełnionej wodą. Gdy wszystkie ziemniaki są pokrojone, odcedzić i opłukać, a następnie ostrożnie osuszyć plastry w przędzarce do sałatek lub ręcznikami papierowymi. Powrót do miski, dodać cebulę, pozostałe 2 łyżki oliwy oliwa z oliwek i rozmaryn, i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić do herbu i odstawić.
Po wyrośnięciu ciasta przez dwie godziny, ciasto powinno głównie wypełniać patelnię aż do krawędzi. Użyj opuszkami palców, aby nacisnąć go wokół, aż wypełni się w każdym rogu, popping wszelkie duże pęcherzyki, które pojawiają się. Podnieś jedną krawędź ciasta, aby umożliwić wydostanie się pęcherzyków powietrza pod spodem i powtórz, poruszając się wokół ciasta, aż nie będzie pęcherzyków powietrza pod spodem, a ciasto będzie równomiernie rozłożone wokół patelni.
Warstw plastry ziemniaków na wierzchu pizzy, pozwalając niektóre kawałki cebuli trzymać się ich i gongling je zrobić ładny wzór.
Dodać pozostałe plastry cebuli, rozmaryn i olej do góry pizzy. Użyj małej łyżki, aby dodać puree ziemniaczane do góry pizzy w 1-calowych dollops.
Piec, aż ziemniaki są rumiane na brzegach, puree są chrupiące i rumiane, a dno pizzy jest chrupiące złoty brąz, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i podawać natychmiast.